PROIECTUL „Mănâncă responsabil” – Zi de acțiune – Ziua recoltei la Colegiul Tehnic „Gheorghe Cartianu”
În data de 24.11.2016 la Colegiul Tehnic „Gheorghe Cartianu” s-a serbat Ziua recoltei, serbare românească corespondentă a Thanksgiving day, zi sărbătorită în America.
A fost o activitate interdisciplinară având ca obiective:
– Antrenarea elevilor în a demonstra abilitățile de comunicare în limba engleză
– Demonstrarea abilităților practice ale elevilor de la domeniul Industrie alimentară – exemple de bună practică privind mâncarea responsabilă.
Au fost implicați 90 de elevi, 5 profesori și 2 părinți. Scopul principal al activității a fost antrenarea elevilor în demonstrarea abilităților de comunicare în limba engleză, spiritul competitiv, dar mai ales măiestria culinară dobândită în timpul orelor de pregătire practică de către elevii de la calificare Brutar-patiser-preparator produse făinoase.
Evenimentul a oferit un exemplu de bună practică și un îndemn pentru mâncarea responsabilă. Elevii îndrumați de profesorii de specialitate au realizat produse de patiserie din măr, dovleac și nucă(plăcintă cu măr, plăcintă cu dovleac, prăjitură cu ciocolată și nucă) precum și un coș ornamental din fructe.
La finalul activității elevii au degustat produsele preparate în laboratorul de patiserie al școlii de către colegii lor de la calificarea Brutar-patiser-preparator produse făinoase.
În urma discuțiilor care au avut loc s-au desprins următoarele întrebări:
- Consumați produse făcute în casă sau le preferați pe cele de la Fast food?
2. Ce înțelegeți prin îndemnul „mănăncă responsabil”?
3. Credeți că sănătatea noastră depinde de ceea ce mâncăm?
Profesori coordonatori: Mariana Paleu și Emilia Lupei