Programul mondial Eco-Școala

COLEGIUL TEHNIC “GHEORGHE CARTIANU” PIATRA-NEAMȚ, NEAMȚ

PROGRAMUL MONDIAL  ECO-ȘCOALA

Curtea școlii – plantare de puieți și flori

Primăvara ne umple sufletul de culori, bucurii și speranțe.

Activitatea de plantare a florilor și puieților  a avut loc în ziua de 13.04. 2022. Au participat elevii clasei a IX-a B și elevii clasei a X-a A, Tehnician ecolog și protecția calității mediului, coordonați de doamna profesor Mariana Paleu. Elevii școlii au participat la acțiunea de ecologizare a curții scolii, de îngrijire a spațiilor verzi și de plantare de flori și puieți. Elevii și-au pus în practică deprinderile de lucru la pregătirea terenului și plantarea pomișorilor și a florilor pentru a da curții școlii un aspect cât mai plăcut. Elevii au participat cu plăcere fiind  un exemplu pentru asigurarea unui mediu sănătos în curtea școlii.

Curtea școlii este acum primăvara  și va fi în vară un adevărat colț de rai. Se vor bucura elevii, profesorii și părinții ce vor vizita școala.

Coordonatori Eco-Școala: prof. Mariana Paleu și prof. Emilia Lupei

COLEGIUL TEHNIC “GHEORGHE  CARTIANU ” PIATRA- NEAMȚ

PROGRAMUL MONDIAL ECO-ȘCOALA

ZIUA MONDIALĂ A SOLULUI

    Cu ocazia ”Zilei Mondiale a Solului” – 5 decembrie 2022, elevii clasei a X-a B au organizat o dezbatere cu tema ” Efectele poluării solului asupra calității vieții ”.        Sub îndrumarea doamnei profesoare Mariana Paleu elevii au prezentat materiale despre structura solului, compoziția solului, elementele importante în nutriția plantelor  precum și despre sursele poluării solului și efectele asupra mediului înconjurător. 

     Elevii au propus măsuri pentru combaterea poluării solului de către cetățeni și agenți economici. Elevii au conștientizat importanța mențnerii sănătății solului și a ecosistemelor sustenabile prin implicarea lor și a comunității lacale în combaterea poluării solului.

Coordonatori Eco-Școala:  prof. Monica Istrate  și prof. Liliana Dunăre

COLEGIUL TEHNIC “GHEORGHE  CARTIANU ” PIATRA- NEAMȚ

PROGRAMUL MONDIAL ECO-ȘCOALA

EXPOZIȚIA MAGIA  SĂRBĂTORILOR  DE  IARNĂ”

 

Cu ocazia sărbătorilor de iarnă, elevii claselor 9D, 9F, 10C,10E, 11A și 11D au organizat Expoziția “Magia sărbătorilor de iarnă”.

Brazii, decorațiunile și măstile  au fost confecționate  de elevi sub îndrumarea profesorilor, din materiale reciclabile specifice domeniului lor de calificare: Protecția mediului, Industrie textilă și Electronică- automatizări. Profesorii îndrumători au fost: Istrate Monica, Dunăre Liliana, Horlescu Gabriela, Șalaru Constanța, Nicolau Ionela, Iovu Sanda, Andrei Doina și Drob Liliana.

Scopul acestei activități a fost de a încuraja reciclarea și reutilizarea deșeurilor.

Pe lângă formarea deprinderilor de lucru elevii au învățat și eficiența valorificării deșeurilor prin lucrări originale și creative.

De expoziție se vor bucura elevii, profesorii și părinții ce vor vizita școala în această perioadă  a Sărbătorilor de iarnă.

 Coordonatori Eco-Școala:  prof. Monica Istrate și  prof. Liliana Dunare

 

Colegiul Tehnic “Gheorghe Cartianu” Piatra-Neamț, Neamț

Programul Mondial Eco-Școala

Expoziția de mărțișoare­ ”Mărțișorul-simbol și tradiție”

Așteptăm primăvara să ne umple sufletul de culore și bucurie.

Ca în fiecare an, pentru 1 Martie, elevii de la învățământul profesional, domeniul Industrie textilă și pielărie, au realizat mărțișoare și felicitări din materiale refolosibile(hârtie colorată, materiale plastice, materiale textile, metal).

Elevii claselor a IX-a E, a X-a F, aXI-a E, a XI-a D, învățământ profesional, domeniul de pregătire Industrie textilă și pielărie, și-au dovedit  creativitatea și abilitățile practice realizând cu drag mărțișoare și felicitări specifice.

Elevii au fost îndrumați de către doamnele  profesoare de specialitate  Iovu Sanda Constanța, Andrei Doina Camelia și Dascălu Cornelia.

 Expoziția de mărțișoare  realizate de elevii școlii a fost vizitată și admirată de profesori, elevi și părinți.

În prag de Primăvară, Mărţişorul să vă umple sufletul de bucurie şi speranţă!

Coordonatori Eco-Școala: prof. Mariana Paleu și prof. Emilia Lupei.