„PIRAMIDA ALIMENTELOR” – Sesiune de referate și comunicări – 16 ianuarie 2017
Activitatea s-a desfășurat în cadrul Proiectului European Mănâncă responsabil, aflat în cel de-al doilea an de implementare în școala noastră.
Sesiunea de referate a furnizat informații utile despre regulile de combinare optimă a alimentelor, despre conținutul nutrițional al alimentelor, despre conținutul caloric al alimentelor.
În urma dezbaterilor, elevii au înțeles rolul consumului zilnic de legume și fructe proaspete, formându-și o atitudine responsabilă față de produsele alimentare locale și de sezon.
Activitatea a fost educativă și interactivă, elevii punându-și în valoare aptitudinile de comunicare și dorința de a aplica în familie regulile de combinare optimă a alimentelor.
Îndemnul final a fost „Ține cont de aceste reguli de fiecare dată când mănânci și după masă te vei simți mai energic, îți vei îmbunătăți sănătatea generală și îți vei întări organismul pe termen lung!”
Coordonatori: prof. Mariana Paleu și prof. Emilia Lupei